Hvad betyder chakra?

 

Hvis du kigger i de meget gamle oldindiske skrifter betyder chakra energi ‘hjul’. Jeg ser de 7 chakra, som jeg arbejder med, som strålende og lysende energi kugler der cirkulerer som en langsom karusel lige foran vores rygsøjle, i hver deres smukke farve.

Alle chakraer er et bindeled mellem vores fysiske krop og energifelterne, der er omkring os.

Chakraer er energicentre i vores krop. Chakraerne har stor indflydelse på vores velbefindende og de påvirker og regulere måden, vi har det på – energimæssigt, fysisk og mentalt både på et indre plan, men også på det ydre plan ift. hvad der kommer til udtryk i vores ord, handlinger og valg.

Chakraerne repræsenterer og regulerer forskellige livsområder. Når de er ude af balance eller lukkede påvirker det de områder af dit liv, som chakraet repræsenterer. Chakraerne påvirker også hinanden, så er ét chakra ude af balance, kan det påvirke de andre og modsat kan et chakra i balance også påvirke og hjælpe andre chakraer til balance. Chakraer - både i balance og ude af balance - kommer til udtryk på den måde vi er i livet og de valg vi træffer.

Det mest fantastiske er, at når du fokusere på de chakraer, hvor du mangler balance, så kan tankens kraft virkelig skabe underværker. 
Tanker er kraftfulde og som sagt skaber du dit liv med dine tanker, du vælger dem selv og dermed hvordan du skaber dit eget liv. 
Herunder har jeg kort beskrevet hvert chakra.
Alle chakraerne er forbundet, men derudover er de forbundet 2 og 2, som magnetiske modpoler, der kan frastøde og tiltrække hinanden.  Hvis ét chakra er i ubalance, påvirker det især sin modsætning og kan skabe en følelse af splittelse.
Ophobet energi i et chakra kan være en blokering for energistrømmen. En blokering kan komme pga. chok, traumer eller negative oplevelser i dette liv og tidligere liv.