Hvad betyder chakra?

Hvis du kigger i de meget gamle oldindiske skrifter betyder chakra energi ‘hjul’.

Chakraerne har til opgave at regulere forskellige områder af vores liv og vores indre. At forstå og kende dine chakraer hjælper dig med at navigere i dit indre kort af følelser og tanker.

Chakra er energicentre i vores krop. Chakraerne har stor indflydelse på vores velbefindende og de påvirker og regulere måden, vi har det på – energimæssigt, fysisk og mentalt både på et indre plan, men også på det ydre plan ift. hvad der kommer til udtryk i vores ord, handlinger og valg.

Chakraerne repræsenterer og regulerer forskellige livsområder. Når de er ude af balance eller lukkede påvirker det de områder af dit liv, som chakraet repræsenterer. Chakraerne påvirker også hinanden, så er ét chakra ude af balance, kan det påvirke de andre og modsat kan et chakra i balance også påvirke og hjælpe andre chakra til balance. Chakra – både i balance og ude af balance – kommer til udtryk på den måde vi er i livet og de valg vi træffer.

Det mest fantastiske er, at når du fokusere på de chakra, hvor du mangler balance, så kan tankens kraft virkelig skabe underværker. Tanker er kraftfulde og som sagt skaber du dit liv med dine tanker, du vælger dem selv og dermed hvordan du skaber dit eget liv.

Herunder har jeg kort beskrevet hvert chakra.